JOBB KEZEK Iskolaszövetkezet - Diákmunka portál

English version

1052 Budapest Piarista (Pesti Barnabás) u. 4 I. emelet

Millenium Shopping Center

Bejárat a Váci u. 19-21. felől

Telefon: 06 (1) 328- 0146, 06 (1) 328-0147

Fax: 06 (1) 338-2271

E-mail: info@jobbkezek.hu

 

MUNKAVÁLLALÁS FELTÉTELEI


Kedves aktív nappali tagozatos hallgató!

Azért Neked címeztük ezt az oldalt, mert a törvényi szabályozás miatt csak a nappali rendszerű képzésben tanulóként ill. aktív vagy 25 év alatt passzív hallgatóként résztvevő diákok dolgozhatnak szövetkezetünknél. Ezt a jogviszonyt az érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal kell igazolni. Ezt az igazolást minden új tanévben, ill. félévben meg kell újítani. Aki még nem igazolta, hogy nappali s diák, az is elkezdhet dolgozni, de a fizetését addig nem kaphatja meg, amíg ezt nem pótolja azzal, hogy bemutatja az érvényes nappalis diákigazolványát.

Szövetkezetünknél csak a 16. életévüket betöltött diákok dolgozhatnak, de a legtöbb munkánál a betöltött 18. életév, illetve a munkára való érettség is feltétel. Egyes munkáknál más feltételek is érvényesek lehetnek. Éjszakai műszakban csak az dolgozhat, aki betöltötte már a 18. életévét.

Ahhoz, hogy valaki jövedelmet szerezzen, fontos, hogy legyen adókártyája, 10 jegyű, 8-as számmal kezdődő adószámmal. Akinek nincs adószáma, annak nem fizethetünk ki munkabért. Természetesen akinek nincs még adószáma, az is elkezdhet dolgozni, de sürgősen el kell mennie a lakóhelye szerinti APEH ügyfélszolgálatra, és kérnie egyet. Az eljárás maximum 30 napig tart, és ingyenes. Az adószám behozását követő legközelebbi fizetésnapon tudjuk a bért számfejteni.

A munkavállalás folyamata: Ha valaki dolgozni akar, akkor a honlapunkon található aktuális munkák közül választhat, amelyekre e-mailben vagy telefonon jelentkezhet. Amennyiben nincs megfelelő munka, akkor érdemes munkára regisztrálni a honlapon levő regisztrációs oldalon. Más módon nem lehet előre jelentkezni munkára. Aki elvállal egy konkrét munkát, annak be kell lépnie hozzánk. A honlapon történő regisztráció nem helyettesíti a belépést! Munkát vállalni csak a szövetkezet tagjaként lehet., amihez szükség van a Belépési nyilatkozat kitöltésére. A nyilatkozattevő nyilatkozik, hogy nappali tagozatos diák, és hogy tag kíván lenni. A szövetkezet tagjának részjegyet kell jegyeznie, amelynek értéke 500 Ft, és az első munkabérből vonjuk le. Aki tehát nem dolgozik nálunk, az nem lesz tag, akkor sem, ha ki is töltötte a belépési nyilatkozatot. A Belépési nyilatkozat mellett ki kell tölteni az Adóelőleg- és átutalási nyilatkozatot, valamint az általános munkaszerződést, ami tartalmazza a munkavégzés általános feltételeit. Az egyes munkákra vonatkozó részletes feltételeket az eseti megállapodás tartalmazza, amit minden munka megkezdése előtt újra meg kell kötni. Dolgozni mindenkinek az általa meghatározott időben kell, amennyiben a szövetkezet partnere igényt tart a munkájára. A bért az adott naptári hónapban elvégzett munka után ezekben az időpontokban fizetjük ki »

Aki már nem diák, vagy nem akar többet dolgozni, az kiléphet a szövetkezetből. A kilépésnél visszakapja a befizetett 500 Ft-ot. Emiatt kilépni csak a pénztári órákban lehet. Kilépni és újrabelépni a Szövetkezetbe csak egyszer lehet. Aki mutat be új érvényes diákigazolványt annak tagságát felfüggesztjük, de ez érvényes diákigazolvány bemutatásával újra lehet éleszteni a tagságot.

Amennyiben kérdésed van, írj!

Munkavállaláshoz szükséges dokumentumok letöltése itt!