JOBB KEZEK Iskolaszövetkezet - Diákmunka portál

English version

Központi irodánk címe:

1133 Budapest, Váci út 76.

Kapcsolat / Contact


Belvárosi irodánk és Wolt partner irodánk címe:

1052 Budapest, Piarista u. 4.

Kapcsolat / Contact

 

MUNKAVÁLLALÁS FELTÉTELEI


Kedves aktív nappali tagozatos hallgató!

Azért Neked címeztük ezt az oldalt, mert a törvényi szabályozás miatt csak a nappali rendszerű képzésben tanulóként ill. aktív vagy 25 év alatt passzív hallgatóként résztvevő diákok dolgozhatnak szövetkezetünknél. Ezt a jogviszonyt az érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal kell igazolni. Amennyiben nincs érvényesített diákigazolványod, elfogadjuk az érvényes iskolalátogatási igazolást is. Ezt az igazolást minden új tanévben, ill. félévben meg kell újítani. Aki még nem igazolta, hogy nappalis diák, az is elkezdhet dolgozni, de a fizetését addig nem kaphatja meg, amíg ezt nem pótolja azzal, hogy bemutatja az érvényes nappalis diákigazolványát vagy iskolalátogatási igazolását.

Szövetkezetünknél csak a 16. életévüket betöltött diákok dolgozhatnak, de a legtöbb munkánál a betöltött 18. életév, illetve a munkára való érettség is feltétel. Egyes munkáknál más feltételek is érvényesek lehetnek. Éjszakai műszakban csak az dolgozhat, aki betöltötte már a 18. életévét.

Ahhoz, hogy valaki jövedelmet szerezzen, fontos, hogy legyen adókártyája, 10 jegyű, 8-as számmal kezdődő adószámmal. Akinek nincs adószáma, annak nem fizethetünk ki munkabért. Természetesen akinek nincs még adószáma, az is elkezdhet dolgozni, de sürgősen el kell mennie a lakóhelye szerinti APEH ügyfélszolgálatra, és kérnie egyet. Az eljárás maximum 30 napig tart, és ingyenes. Az adószám behozását követő legközelebbi fizetésnapon tudjuk a bért számfejteni.

A munkavállalás folyamata: Ha valaki dolgozni akar, akkor a honlapunkon található aktuális munkák közül választhat, amelyekre e-mailben vagy telefonon jelentkezhet. Amennyiben nincs megfelelő munka, akkor érdemes munkára regisztrálni a honlapon levő regisztrációs oldalon. Más módon nem lehet előre jelentkezni munkára. Aki elvállal egy konkrét munkát, annak be kell lépnie hozzánk. A honlapon történő regisztráció nem helyettesíti a belépést! Munkát vállalni csak a szövetkezet tagjaként lehet., amihez szükség van a Belépési nyilatkozat kitöltésére. A nyilatkozattevő nyilatkozik, hogy nappali tagozatos diák, és hogy tag kíván lenni. A szövetkezet tagjának részjegyet kell jegyeznie, amelynek értéke 500 Ft, és az első munkabérből vonjuk le. Aki tehát nem dolgozik nálunk, az nem lesz tag, akkor sem, ha ki is töltötte a belépési nyilatkozatot. A Belépési nyilatkozat mellett ki kell tölteni az Adóelőleg- és átutalási nyilatkozatot, valamint az általános munkaszerződést, ami tartalmazza a munkavégzés általános feltételeit. Az egyes munkákra vonatkozó részletes feltételeket az eseti megállapodás tartalmazza, amit minden munka megkezdése előtt újra meg kell kötni. Dolgozni mindenkinek az általa meghatározott időben kell, amennyiben a szövetkezet partnere igényt tart a munkájára. A bért az adott naptári hónapban elvégzett munka után ezekben az időpontokban fizetjük ki »

Aki már nem diák, vagy nem akar többet dolgozni, az kiléphet a szövetkezetből. A kilépésnél visszakapja a befizetett 500 Ft-ot. Emiatt kilépni csak a pénztári órákban lehet. Kilépni és újrabelépni a Szövetkezetbe csak egyszer lehet. Aki mutat be új érvényes diákigazolványt annak tagságát felfüggesztjük, de ez érvényes diákigazolvány bemutatásával újra lehet éleszteni a tagságot.

Amennyiben kérdésed van, írj!

Munkavállaláshoz szükséges dokumentumok letöltése itt!