JOBB KEZEK Iskolaszövetkezet - Diákmunka portál

English version

Központi irodánk címe:

1133 Budapest, Váci út 76.

Kapcsolat / Contact


Belvárosi irodánk és Wolt partner irodánk címe:

1052 Budapest, Piarista u. 4.

Kapcsolat / Contact

 

NÉHÁNY SZÓ A JOBB KEZEKRŐL


A JOBB KEZEK Iskolaszövetkezet 1996 februárjában alakult, de vezetői ennél jóval korábban kezdtek el iskolaszövetkezeteknél dolgozni.

A Jobb Kezek az ELTE kezdeményezésére jött létre, mivel Budapesten egyedül a legnagyobb egyetemnek nem volt még a diákok munkavállalását segítő szervezete. A szövetkezet vezetésére Dienes Tibort kérték fel, aki 1989 óta vezető állást töltött be más iskolai szövetkezeteknél.

Az ő hívására jöttek a szövetkezet további vezetői, akik szintén nagy tapasztalattal rendelkeztek már a diákfoglalkoztatás területén.

A Jobb Kezek szervezeti felépítése a hatékonyságot szolgálja. Az egyes munkákat felelős projectvezetők irányítják, akik egyszemélyben tartják a kapcsolatot Megbízóinkkal és a diákokkal, s felelnek a munkákkal kapcsolatos adminisztrációk elvégzéséért is. Így egy kézben összpontosul minden munka, s ezzel hatékonyabban dolgozhat a szövetkezet. A projectvezetők munkáját a témavezetők segítik.

A diákok akik munkát akarnak vállalni, szintén a projectvezetőkkel találkoznak először. Ők segítik a munkábaállást, és kötik meg a munkaszerződést a diákokkal a Jobb Kezek nevében. A munkát kereső hallgatók általában 10-15 féle különböző munkából válogathatnak irodánkban. Természetesen az ELTE hallgatóin kívül szívesen várunk minden, a 16. életévét betöltött nappali tagozatos diákot és hallgatót. A diákok számára az Iskolaszövetkezetnél való munkavállalás több előnnyel is jár. Egyrészt legálisan, munkaszerződéssel vállalhatnak munkát s így garantáltan megkapják a fizetésüket, másrészt adottságaiknak, lehetőségeiknek megfelelő munkát kapnak.

A Jobb Kezek az elmúlt időszakban a legnagyobbak közé emelkedett a diákmunka szektorban. Taglétszáma elérte a 4500 főt, és havonta 600-700 diák dolgozik a különböző munkákon. Partnereink száma meghaladta a 150-et, ebből kb. 60 cég ad számunkra rendszeres megbízást, a többiek alkalmi és szezonmunkáikat oldják meg a "jobbkezes" diákokkal.

Partnereink között multinacionális világcégek épp úgy szerepelnek mint állami hivatalok vagy kisebb vállalkozások. Megbízóink számára a diákmunka különösen kedvező lehetőség az alkalmi és tartósabb munkaerő gondjaik megoldására, hiszen képzett dolgozókat kapnak, ráadásul olcsóbban, mintha főállású munkásokat vennének fel. A diák rugalmas, minden tevékenységre könnyen bevethető munkaerő, így például rövid távú munkák elvégzésére a JOBB KEZEK Iskolaszövetkezetnél alkalmasabb partnert nem lehet találni, hiszen gyorsan tudunk nagy létszámot mozgósítani, s teljesen megszervezzük a munkát. Így a megbízónak nincs más dolga, mint megrendelni a létszámot, s a munka végeztével kifizetni a számlát. A JOBB KEZEK Iskolaszövetkezet teljes szolgáltatást nyújt, megszervezi a kért munkaerőt, alkalmazza a diákokat, elvégzi az adminisztrációt, s kifizeti a béreket, mentesítve partnereit.

A JOBB KEZEK Iskolaszövetkezet célja, hogy a továbbiakban is egyre több munkát nyújtson a diákoknak, alkalmazkodva az ő igényeikhez. Ez elsősorban olyan jól fizető munkák kínálását jelenti, amelyek iskola mellett is végezhetőek. Természetesen ez megbízóinkon is múlik. Szeretnénk egyre több szakmai munkát is kínálni, valamint más, a diákok számára vonzó - pl. hostess, tolmács - munkalehetőségeket. Reméljük a gazdasági és a jogi szabályozás továbbra is segíti tevékenységünket, s partnereink elégedettek lesznek velünk a jövőben is.

Munkaerő-kölcsönzési engedélyünk száma: BP/0701/007001-3/2022.